Total Pageviews

Friday, 27 November 2015

Janda khalwat disebalik jeriji besi

ALOR SETAR - Jika dilihat dari mata kasar, sebuah rumah di Jalan Simpang Kuala, di sini, kelihatan seperti kediaman biasa dipenuhi pintu bertanda A hingga Z.

Padahal, hotel murah itu  tidak hanya dipenuhi bilik dipasang jeriji besi, sebaliknya ia turut memiliki bilik di dalam bilik untuk kemudahan pelanggan.

Lebih aneh, mangga dikunci dari luar, sekali gus menyebabkan keadaan bilik seakan-akan penjara memandangkan kelihatan seperti tiada laluan keluar.

Ketika diserbu, pemilik hotel murah itu dilihat sengaja melengah-lengahkan masa.

Namun, taktik berkenaan terbongkar apabila anggota penguatkuasa Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) membuat pemeriksaan teliti dalam Ops Maksiat di premis tersebut, Sabtu lalu.
http://opocotko.blogspot.my/2013/10/rahsia-tahi-lalat-2013.html
Berdasarkan pemeriksaan lanjut itu, ia akhirnya membawa kepada penemuan tiga lagi bilik dalam sebuah bilik tidak bernombor didakwa sebuah stor pada awalnya.

Dalam pemeriksaan lanjut, seorang janda beranak tiga berusia 44 tahun ditemui dalam keadaan mencurigakan bersama lelaki muda dalam bilik itu.

Lebih mengejutkan, wanita memiliki anak berusia 14 hingga 21 tahun berkenaan sudah ditahan kali kedua bersama pasangannya berusia sekitar 23 tahun.

Bagaimanapun, wanita berkenaan memaklumkan dia tidak berniat lain sewaktu menyewa bilik berkenaan, sebaliknya ia semata-mata bermain permainan atas talian semata-mata.

Penolong Pengarah Penguatkuasa Undang-Undang Jaik, Syeikh Mohd Roshidi Mahmud berkata, mereka antara tujuh pasangan ditahan dalam operasi bersepadu bersama Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS).

Katanya, pihak mereka turut memanggil pemilik sebuah hotel untuk diberi nasihat disebabkan dia disyaki cuba bersekongkol untuk melindungi pelanggan.

Roshidi berkata, mereka dibawa ke Balai Polis Alor Setar untuk laporan tangkapan berkenaan, sebelum dibawa mengambil keterangan di pejabat Jaik.

Kesemua pasangan disiasat di bawah Seksyen 25 Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah Kedah 2014, jika sabit kesalahan boleh didenda RM3,000 atau dua tahun penjara ataupun

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recent Posts Widget

KLIK JANGAN TAK KLIK

Tingkatkan trafik anda di sini

My Bloglist