Total Pageviews

Sunday, 15 December 2013

3 Warga Brazil Didakwa merogol Pelajar Amerika Bergilir-gilir

SAMBUNG BACAAAN..


Tiga lelaki dikaitkan sebagai kumpulan perogo. Dari kirit: Walace Aparecido de Souzmpulan akai kua Silva, 21, Carlos Armando Costa dos Santos, 21, dan Jonathan Froudakis de Souza, 20.

SAMBUNG BACAAAN..

RIO DE JANEIRO - Sebuah mahkamah Brazil telah mensabitkan tiga lelaki merogol seorang pelajar Amerika  bergilir-gilir di sebuah van transit, satu jenayah di Copacabana daerah pelancongan tepi pantai Rio de Janeiro yang mengejutkan negara dan perhatian tertumpu kepada peningkatan kes rogol yang dilaporkan di Brazil.

Seorang hakim menjatuhkan hukuman dua orang lelaki - Jonathan Froudakis de Souza , 20, dan Walace Aparecido de Souza Silva, 21 - untuk 49 tahun penjara setiap satu untuk Kesalah jenayah yang termasuk rogol , rompakan kejam dan peras ugut, dalam ketetapan yang dikeluarkan Rabu lau. Seorangi lelaki , Carlos Armando Costa dos Santos , 21 , didapati bersalah merogol dan peras ugut dan dihukum 21 tahun. Seorang budak lelaki berusia 14 tahun yang telah mengambil bahagian dalam serangan itu sedang menunggu perbicaraan di mahkamah yang berasingan kerana  bawah umur.

Penyerang pummeled wajah pelajar Amerika, 21 , memecahkan hidung dan merogol dia berulang kali di hadapan teman lelakinya , seorang warganegara Perancis yang telah diikat dan dipukul dengan batamg logam kerana dia menyaksikan serangan itu. Mangsa-mangsa terpaksa menggunakan kad bank mereka untuk mengeluarkan wang tunai , yang telah dicuri , sebelum penyerang dibebaskan mereka di kawasan sunyi Rio.

Serangan yang pada akhir Mac tahun ini , menarik penelitian untuk perbuatan rogol pada van awam dan bas, menunjuk kepada bahaya dalam menggunakan pengangkutan awam di bandar-bandar utama Brazil.
 
Selepas dirogol, pelajar Amerika, wanita Brazil berusia 22 tahun itu berkata dia telah dirogol oleh lelaki sama dalam van yang sama seminggu sebelum ini, pada 23 Mac. Walaupun dia melaporkan jenayah itu dengan serta-merta , polis gagal untuk menyiasat, memprovokasi kritikan bahawa pihak berkuasa gagal mengambil tindakan sehingga Amerika telah mengalami penderaan yang sama. "Pihak berkuasa masih seolah-olah menjadi lebih mengutamakan dalam menangani kes rogol seorang warga asing dan bukannya saya sendiri, " kata mangsa Brazil dalam satu temu bual telefon pada Khamis.

Beliau berkata beliau telah dipanggil kepada satu perbicaraan pada 24 Julai dan telah dibuat untuk menunggu sepanjang hari sebelum diberitahu bahawa defendan tidak dapat hadir kerana kenderaan tidak boleh didiperolehi untuk membawa mereka ke mahkamah. Pendengaran itu telah dijadual semula untuk 27 Ogos , ia adalah tidak jelas apabila seorang hakim akan memerintah .

" Ia benar-benar menjatuhkan maruah cara saya telah dirawat oleh sistem undang-undang sendiri ," katanya , " tetapi saya terhibur sedikit mengetahui penjenayah akan pergi ke penjara."

Dalam ketetapan mengenai hal pelajar Amerika, Hakim Guilherme Schilling Pollo Duarte berkata tindakan orang-orang dalam serangan yang telah disifatkan oleh " langsung tidak " untuk mangsa.

Walaupun ayat panjang, sekurang-kurangnya dua daripada lelaki tidak mungkin untuk menghabiskan mana-mana berhampiran ayat penuh mereka di dalam penjara, walaupun mereka disabitkan dalam kes rogol berasingan mangsa Brazil. Undang-undang Brazil mengehadkan penguatkuasaan apa-apa hukuman , tidak kira tahap , untuk 30 tahun, dan banduan, termasuk mereka yang disabitkan dengan pembunuhan, sering dikeluarkan lama sebelum menghabiskan bertahun-tahun di dalam penjara.
 
SAMBUNG BACAAAN..


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Recent Posts Widget

KLIK JANGAN TAK KLIK

Tingkatkan trafik anda di sini

My Bloglist